Zawody wędkarskie o puchar Przewodniczącego

Po raz kolejny na stawie Grajdołek w Jeleniu odbyły się zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego NSZZ Solidarność w ZG Sobieski. W sobotę 24 września spotkali się zapaleńcy sportu wędkarskiego, aby walczyć o miano najlepszego wędkarze tej imprezy.

Już o 7 rano, gdy Grajdołek spowijała jeszcze gęsta mgła 23 zawodników przystąpiło do losowania stanowisk, po czym rozeszli się na swoje pozycje, aby przygotować się do połowów. Zawodnicy rywalizowali od godziny 830 do 1130 . Gdy sędzia odtrąbił koniec łowienia przystąpiono do ważenia ryb. Po kilkunastu minutach było już wiadomo, kto zwyciężył w tegorocznych zawodach.

Miejsce pierwsze zajął Jara Zbigniew z wynikiem 2,860 kg, prawie o kilogram mniej złowił Michalik Robert z wagą 1,865 kg, na trzeciej pozycji uplasował się Porwit Andrzej z wagą ryb 1,855 kg. Pamiątkowe puchary oraz nagrody rzeczowe zwycięzcom wręczył gospodarz całej imprezy Przewodniczący NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski Waldemar Sopata gratulując zwycięzcom, życząc dalszych sukcesów oraz zapraszając wszystkich na kolejne zawody za rok. Po wręczeniu nagród wszyscy zgromadzeni mogli usiąść przy ciepłym posiłku oraz chłodnych napojach.

Impreza na tak wysokim poziomie nie mogłaby się odbyć bez wsparcia działu socjalnego ZG Sobieski oraz pomocy gospodarzy łowiska Grajdołek. Dziękujemy prezesowi koła PZW nr 94 Panu Józefowi Sojce oraz sekretarzowi tegoż koła Panu Eugeniuszowi Oleś. Dziękujemy sędziemu zawodów Kamilowi Kisiel oraz wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tych zawodów, ale w szczególności dziękujemy uczestnikom tych zawodów, którzy nie zważając na pogodę zawsze chętnie biorą udział w zawodach organizowanych przez nasz związek.

Dział informacji KZ NSZZ Solidarność ZG Sobieski .

Zawody wędkarskie o puchar Przewodniczącego NSZZ Solidarność ZG Sobieski 24.09.2011r.>>>