Piknik Rodzinny

Kulminacyjnym punktem obchodów XXX urodzin NSZZ Solidarność był Piknik Rodzinny dla członków jaworznickiej Solidarności oraz sympatyków związku. Piknik odbył się w niedzielę 12 września w stadninie koni w Ciężkowicach.

Zabawę rozpoczęła Orkiestra Dęta Elektrownio Jaworzno III pod kierownictwem Tadeusza Stańczyka. Organizatorzy zadbali by dla nikogo nie zabrakło atrakcji. Pomyślano o najmłodszych i o starszych. Dzieci mogły skorzystać z trampoliny oraz zjeżdżalni, mogły wziąć udział w wielu konkursach. Dużym zainteresowaniem wśród dzieci cieszyło się stoisko z malowaniem twarzy oraz z puszczaniem baniek mydlanych. Dorosłych do zabawy zachęcał zespół Capri New Beat. Publiczności bardzo spodobał się występ tańca towarzyskiego i nowoczesnego zaprezentowany przez młodzież ćwiczącą w MCKiS Jaworzno. O podniebienie bawiących się osób zadbała firma SAKPOL, która zagwarantowała dobrą obsługę. Pokaz pierwszej pomocy poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych zaprezentowali jaworzniccy strażacy.

W trakcie Pikniku Rodzinnego drużynom, które brały udział w zawodach z okazji XXX lecia powstania NSZZ Solidarność oraz zwycięzcom indywidualnym zostały wręczone pamiątkowe puchary i upominki.

Bawiący się wysoko ocenili piknik, sugerowano również, że powinno się częściej organizować takie imprezy. – Bardzo się cieszę, że taka impreza jest, że jest tyle osób i że jest to impreza radosna, że nie jest to wspomnienie, tylko tego, że było ciężko, ale że jest nadzieja, że może być lepiej. – Mówił ks. Józef Gut proboszcz Parafii pod Wezwaniem św. Elżbiety w Jaworznie Szczakowej – To, że jest tyle młodzieży, tyle osób, że patrzą w przyszłość to jest właśnie takie ważne i dające nadzieję, że musi być lepiej. – Dodaje ks. Gut. Wszyscy bawili się do późnych godzin nocnych w znakomitych humorach.

Zdjęcia z Pikniku Rodzinnego 12.09.2010 r.>>>