Zawody wędkarskie o puchar Przewodniczącego

Już wcześnie rano, gdy Grajdołek spowity był jeszcze mgłą w sobotę 18 września zawodnicy przystąpili do losowania stanowisk na kolejnych zawodach wędkarskich o Puchar Przewodniczącego NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski. Z roku na rok impreza ta cieszy się coraz wyższym uznaniem wśród członków naszego związku. Na staw Grajdołek w tym roku wstawiło się 38 wędkarzy by rywalizować między sobą o puchar Przewodniczącego. W imprezie brali udział nie tylko zawodnicy z naszej Organizacji Związkowej, do zmagań przystąpili również koledzy z ZG Janina z Libiąża oraz członkowie NSZZ Solidarność z Elektrowni Rybnik.

Zawodników przywitali gospodarz Koła PZW nr 94 w Jeleniu Prezes Józef Sojka, sędzia wędkarski Zenon Proksa oraz jeden z organizatorów zawodów członek Prezydium NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski Krzysztof Kisiel. Po losowaniu wędkarze mieli około dwóch godzin na rozłożenie sprzętu i przygotowaniu się do zawodów.  Kiedy sędzia o godzinie 9 dał sygnał do rozpoczęcia zawodów nad Grajdołkiem była piękna złota polska jesień. Wędkarze mieli trzy godziny na rywalizację.

O godzinie 12 sędzia dał sygnał do zakończenia połowów i przystąpiono do warzenia ryb. Po kilkunastu minutach poznaliśmy zwycięzców. Pierwsze miejsce zajął Odrzywołek Piotr z wynikiem 2800 g tuż za nim uplasował się Mazgaj Bartłomiej waga jego zdobyczy 1520 g natomiast miejsce trzecie przypadło dla Andrzeja Porwit z wagą ryb 1415 g.

Puchary oraz nagrody wręczał Przewodniczący NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski Waldemar Sopata, okolicznościowe medale Zastępca Przewodniczącego NSZZ Solidarność Regionu Śląsko – Dąbrowskiego Bogdan Biś. Przewodniczący Sopata pogratulował wszystkim uczestnikom zawodów zwłaszcza zwycięzcom. Podziękował organizatorom Kołu PZW nr 94 w Jeleniu, sędziemu zawodów, działowi socjalnemu ZG Sobieski oraz zaprosił wszystkich do przyszłorocznych zawodów. Na koniec zawodnicy oraz goście wspólnie zasiedli do stołów przy golonce spędzono mile popołudnie w ten piękny wrześniowy dzień.

Zdjęcia z Zawodów Wędkarskich 18.09.2010 r.>>>