Sukces akcji krwiodawczej

Kolejnym sukcesem zakończyła się majowa akcja krwiodawcza zorganizowana przez Klub Honorowych Dawców Krwi przy ZG Sobieski oraz NSZZ Solidarność z Sobieskiego.

W piątek 11 maja pracownicy naszego zakładu po raz kolejny mogli oddać krew w autokarze z Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa z Katowic. Z akcji na akcję przybywa pracowników naszej firmy, którzy chcą podzielić się z bliźnimi bezinteresownie „darem życia”.

Tym razem autokar do poboru krwi zaparkował na parkingu przed stołówką szybu Piłsudski. Już od godzin porannych był oblegany przez chętnych, którzy chcieli podzielić się „darem życia”. Akcja trwała od godziny 8 do 14, podczas tych kilku godzin do oddania krwi zarejestrowały się 62 osoby ostatecznie po badaniach krew mogło oddać 56 osób. Po zakończonej akcji autokar odjechał z 26, 5 litra krwi.

Dziękujemy Dyrekcji ZG Sobieski za udostępnienie parkingu przed stołówką szybu Piłsudski oraz za przychylność do całej akcji. Szczególne podziękowania kierujemy do tych wszystkich, którzy w tym dniu zdecydowali się na oddanie krwi. Wszystkim serdeczne Bóg Zapłać.

Kolejna akcja już w lipcu. Wkrótce na naszej stronie umieścimy harmonogram akcji krwiodawczych do końca 2012 roku.

Jeszcze raz dziękujemy tym wszystkim, którzy przyczynili się do tego sukcesu.

Dział informacji KZ  NSZZ Solidarność ZG Sobieski.

Zdjęcia z majowej akcji krwiodawczej >>>