Obrońmy wspólnie wiek emerytalny

Nie bądź obojętny, dołącz do nas i zaprotestuj przeciw wydłużeniu wieku emerytalnego!!! Jedź z nami do Warszawy przed Sejm RP, aby wyrazić swoje niezadowolenie perspektywom pracy do śmierci!!! O tym, czy referendum w sprawie rządowej ustawy wydłużającej czas pracy Polaków do 67. roku życia się odbędzie, zdecydują posłowie między 27 a 30 marca. W tym czasie związkowcy z całej Polski, również górnicy, przybędą do Warszawy, by przez 24 godziny na dobę pikietować Urząd Rady Ministrów i Sejm.

Jak podkreślają związkowi liderzy, teraz można być już pewnym, że nie skończy się na reformie powszechnego systemu emerytalnego i rząd spróbuje wprowadzić zmiany również w emeryturach górniczych. Przewodniczący śląsko-dąbrowskiej „Solidarności” Dominik Kolorz potwierdził wiadomość, która napłynęła z Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej: – Ministerstwo poinformowało, że zgodnie z zapowiedziami premiera złożonymi w exposé, trwają „prace analityczne” nad zmianą górniczego systemu emerytalnego – mówił podczas poniedziałkowego zebrania.

Dziś ogólny wiek emerytalny, jutro emerytury górnicze!!!

Jak będziemy działać wspólnie to Platforma nas nie ciu…!!!

Bliższe informacje w siedzibach NSZZ Solidarność szyb Sobieski i Piłsudski lub pod numerami telefonów 5682 i 5706.