Karczma Piwna 2010

W sobotę 11 grudnia w sali biesiadnej ZG Sobieski w Jaworznie odbyła się Karczma Piwna NSZZ Solidarność ZG Sobieski dla członków związku oraz gości zaproszonych . Była to jubileuszowa XX Karczma Piwna zorganizowana przez Solidarność z ZG Sobieski.

W karczmie uczestniczyło około 500 związkowców i gości zaproszonych. Nad oprawą artystyczną czuwało wysokie a w sprawach nigdy nie omylne prezydium pod przewodnictwem prezesa Zbigniewa Kubicy.

Z pośród gości zaproszonych mieliśmy przyjemność gościć Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotra Dudę oraz jego zastępcę Bogdana Bisia, którzy otrzymali z rąk przewodniczącego NSZZ Solidarność ZG Sobieski Waldemara Sopaty pamiątkowe lampki karbidowe.

Nie zabrakło przyjaciół naszego związku z Jaworzna, Prezydenta Miasta Pawła Silberta jego zastępcy Dariusza Starzyckiego, Przewodniczącego Rady Miejskiej Jaworzna Tadeusza Kaczmarka oraz jego zastępcy Janusza Ciołczyka. Obecny był również Prezes Południowego Koncernu Węglowego Andrzej Szymkiewicz i wielu innych przedstawicieli naszej firmy. Zaproszenie na naszą karczmę przyjął również jaworznianin obecnie trener piłkarski Poloni Bytom Jan Urban, który otrzymał figurkę św. Barbary. Bawili się z nami Przewodniczący Rady Nadzorczej PKW S.A. Jan Kurp, Prezes Południowego Koncernu Energetycznego Stanisław Tokarski.

Wszyscy uczestnicy bawili się znakomicie, chętnie uczestniczyli w licznych konkursach. Najbardziej cieszył się konkurs Króla Piwnego, którym po raz kolejny został Paweł Bukański, nie dał on żadnych szans przeciwnikom.
Kolejna karczma już za rok do zobaczenia.

Karczma Piwna 11.12.2010r. zdjęcia >>>