Dzień Dziecka z NSZZ Solidarność

Tradycyjnie z okazji Dnia Dziecka NSZZ Solidarność z ZG Sobieski zorganizowała zawody wędkarskie.

W sobotę 31 maja na staw Grajdołek w jaworznickim Jeleniu przybyły dzieci członków Solidarności z ZG Sobieski, aby wspólnie bawić się podczas zawodów wędkarskich.

Dzieci zostały podzielone na dwie grupy, na dzieci do 10 – go roku życia oraz te powyżej lat 10. Zawody odbywały się metodą spławikową na jedną wędkę. Aby rywalizacja przebiegały w sposób zgodny z regulaminem PZW nad wszystkim czuwał sędzia PZW Czesław Bigaj.

W samo południe sędzia dał sygnał, który oznaczał koniec zmagań wędkarskich i przystąpił do ważenia złowionych ryb. Już po kilkunastu minutach wszystko było wiadome.

Z pośród grupy młodszych dzieci pierwsze miejsce zajął Sebastian Żak z wynikiem 815 pkt. tuż za nim znalazł się Dawid Nekwapil, który uzyskał 540 pkt. natomiast miejsce trzecie z 510 pkt. zajął Piotr Fedak.

W śród starszych dzieci na miejscu pierwszym uplasowała się Julia Fila uzyskując 820 pkt. na miejscu drugim znalazł się Nikolas Hendel z 785 pkt. natomiast miejsce trzecie przypadło Kacprowi Odrzywołek, który uzyskał 655 pkt. Jednak tego dnia wszystkie dzieci, które wzięły udział w tych zawodach były zwycięzcami. Każdy uczestnik zawodów dostał drobny upominek oraz poczęstunek.

Przed dziećmi w rywalizacji wzięli udział dorośli. Na pierwszym miejscu znalazł się Tomasz Kus, miejsce drugie przypadło Kazimierzowi Fila natomiast kolejne miejsce na podium przypadło Beniaminowi Kozub.

Impreza na tak wysokim poziomie nie mogłaby się odbyć bez pomocy Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych ZG Sobieski oraz sponsorów, którym z całego serca dziękujemy.

Dziękujemy tym wszystkim, którzy przyczynili się do zorganizowania tych zawodów.

Dziękujemy gospodarzowi stawu Grajdołek Kołu PZW nr 94 Jeleń za udostępnienie łowiska.

Już dziś zapraszamy na zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego NSZZ Solidarność ZG Sobieski, które tradycyjnie odbędą się we wrześniu.

Zdjęcia z zawodów wędkarskich tutaj >>>