Zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego Sekcji Terenowej NSZZ Solidarność miasta Jaworzno

W sobotę 12 października na stawie Grajdołek w Jeleniu odbyły się cykliczne drużynowe zawody wędkarskie o Puchar Przewodniczącego Sekcji Terenowej NSZZ Solidarność miasta Jaworzno.

Do zawodów zgłosiło się 6 drużyn po trzech zawodników, drużyna NSZZ Solidarność ZG Sobieski, przedstawiciele Solidarności z jaworznickiego MPWiK, członkowie Solidarności z Tauron Wytwarzanie, NSZZ Solidarność DB Schenker, drużyna Kola Emerytów i Rencistów NSZZ Solidarność przy ZG Sobieski oraz przedstawiciele gospodarzy zespół Koła nr 94 Jeleń.

Po wylosowaniu sektorów i stanowisk zawodnicy rozeszli się na swoje miejsca. Pogoda tego dnia była wymarzona do łowienia ryb. Ciepło, słonecznie, prawdziwa złota polska jesień.

Po trzech godzinach wędkowania sędzia dał sygnał do zakończenia zawodów i przystąpiono do ważenia ryb. Po około półgodziny wszystko było wiadome. W kolejnej edycji Zawodów Wędkarskich o Puchar Przewodniczącego NSZZ Solidarność Sekcji Terenowej miasta Jaworzno zwyciężyła drużyna Koła PZW nr 94 Jeleń na miejscu drugim znaleźli się przedstawiciele Solidarności ZG Sobieski natomiast miejsce trzecie przypadło wędkarzom z Solidarności Tauron Wytwarzanie. Miejsce czwarte zajęli emeryci z ZG Sobieski, piąte miejsce uzyskali zawodnicy z Solidarności DB Schenker natomiast na szóstym miejscu uplasowała się drużyna NSZZ Solidarność MPWiK Jaworzno.

Pamiątkowe puchary oraz dyplomy wręczali Przewodniczący Sekcji Terenowej NSZZ Solidarność miasta Jaworzno Waldemar Sopata, Przewodniczący NSZZ Solidarność MPWiK Jaworzno Andrzej Dudzik oraz sponsor zawodów prezes Partner 2.

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za wyrównaną walkę do końca. Podziękowania dla gospodarzy łowiska Grajdołek kołu nr 94 Jeleń za udostępnienie stawu na czas zawodów. Zapraszamy za rok na kolejne zawody z tego cyklu. Do zobaczenia.

Zdjęcia z zawodów wędkarskich o Puchar Przewodniczącego Sekcji Terenowej NSZZ Solidarność miasta Jaworzno >>>