Majowa akcja krwiodawcza za nami

W piątek 10 maja przed stołówką szybu Piłsudski odbyła się kolejna akcja krwiodawcza zorganizowana wspólnie przez Klub Honorowych Dawców Krwi przy ZG Sobieski oraz NSZZ Solidarność ZG Sobieski.

Górnicy jak zwykle nie zawiedli. W akcji krew oddało 48 osób, oddano ponad 21 litrów krwi.

Akcje krwiodawcze organizowane przez Solidarność z Sobieskiego i KHDK przy ZG Sobieski z miesiąca na miesiąc cieszą się coraz większym uznaniem pracowników ZG Sobieski i z miesiąca na miesiąc przybywa nowych krwiodawców, co nie jest bez znaczenia.

Zapraszamy już dziś na kolejna akcję krwiodawczą, która odbędzie się 21 czerwca, tym bardziej zachęcamy do uczestnictwa w tej akcji, gdyż będzie to już początek lata a jak pokazują lata poprzednie to właśnie w okresie letnim jest największe zapotrzebowanie na krew.

Dziękujemy wszystkim, którzy tego dnia oddali krew oraz tym, którzy z różnych względów nie zostali dopuszczeni do oddania tego niepowtarzalnego lekarstwa. Dziękujemy Dyrekcji ZG Sobieski za zgodę na przeprowadzenie akcji oraz pracownikom ochrony za zabezpieczenie miejsca dla autokaru z Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa z Katowic a także tym wszystkim, którzy przyczynili się do sprawnego przeprowadzenia całej akcji.

Wszystkim serdeczne Bóg Zapłać.

Zdjęcia z akcji krwiodawczej 10.05.2013 r. >>>