XXI Karczma Piwna

W sobotę 17 grudnia odbyła się XXI Karczma Piwna NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski. Jak zwykle była to największa a zarazem najgłośniejsza impreza na której bawiło się około 500 osób, członków NSZZ Solidarność oraz zaproszonych gości.

Karczmę otworzył przewodniczący NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski Waldemar Sopata. Swą obecnością zaszczycili nas między innymi Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotr Duda, jego zastępca Bogdan Biś, Jerzy Jaworski członek prezydium KK, Kazimierz Grajcarek przewodniczący Sekretariatu Górnictwa i Energetyki, Jarosław Grzesik przewodniczący Sekcji Krajowej Górnictwa Węgla Kamiennego NSZZ Solidarność i wielu innych przedstawicieli związku. Na karczmie nie mogło zabraknąć włodarzy miasta Jaworzno z Prezydentem Miasta Pawłem Silbertem na czele. Nie mogło również zabraknąć przedstawicieli pracodawcy z Prezesem Andrzejem Szymkiewiczem na czele.

Karczmę rozpoczęto od odśpiewania hymnu górniczego i powołania Wysokiego a w Sprawach Piwnych Nigdy Nieomylnego Prezydium, które rządziło karczmą. Wszyscy uczestnicy bawili się doskonale, rywalizacja między ławami przebiegała w atmosferze dobrej zabawy. Niepokorni lądowali w dybach lub w „zasraniu piwnym” aby trochę ochłonęli. Nad wszystkim czuwał kabaret „Jestem” z Tarnowskich Gór, który stworzył wspaniałą atmosferę i nie pozwolił się nudzić choćby przez chwilę. Przy wspólnym śpiewie i dobrym dowcipie bawiono od 17 do 21.

Z niecierpliwością oczekujemy już na XXII karczmę piwną ale to już za rok. Do zobaczenia.

Dział informacji KZ NSZZ Solidarność ZG Sobieski .

Karczma Piwna NSZZ Solidarność w PKW S.A. ZG Sobieski 17.12.2011r.>>>