Wycieczka do Zakopanego

W dniach od 1 do 3 października NSZZ Solidarność z Zakładu Górniczego Sobieski zorganizowała wycieczkę do Zakopanego dla członków związku i ich rodzin. Z Jaworzna wyruszyliśmy w piątek po południu. Tuż przed 21 dojechaliśmy na miejsce by móc się zakwaterować w pięknie położonym Pensjonacie „U Kubika”. Dopiero rano w sobotę krajobraz zachwycał swym pięknem, widok na „Gubałówkę” potęgował te wrażenia. Ośnieżone szczyty „Tatr” przy bezchmurnym niebie górowały nad piękną okolicą.

Drugiego dnia pod przewodnictwem Piotrka wyruszyliśmy do „Doliny Kościeliska” na piękną wycieczkę po górach. W dolinie znajduje się też sporo jaskiń, pozostałości po górskich potokach płynących w skałach. Do najbardziej popularnych należą „ Jaskinia Mroźna” i „Jaskinia Mylna”. Kto z wycieczkowiczów chciał mógł przejść przez „Jaskinię Mroźną”. Wszyscy byli zadowoleni z kilkugodzinnego spaceru. Po powrocie do „Kubika” uczestnicy wycieczki mieli kilka godzin czasu wolnego. Wieczorem natomiast odbyła się impreza integracyjna. Wszyscy bawili się przy różnego rodzaju muzyce począwszy od hitów góralskich na piosenkach biesiadnych kończąc. Najwytrwalsi bawili się do późnych godzin nocnych.

W niedzielę po śniadaniu wycieczkowicze w większości wyruszyli do Zakopanego na Krupówki, to około półgodzinny spacer od „Pensjonatu Kubik”. Krupówki jak zwykle oferowały szereg atrakcji począwszy od restauracji poprzez stoiska z pamiątkami na straganach z „oscypkami” kończąc.  Każdy wybrał coś dla siebie. Po obiedzie wyruszyliśmy w drogę powrotną do Jaworzna. Ze zmęczeniem, lecz zadowoleni opuszczaliśmy zimową stolicę Polski, lecz cóż poradzić w poniedziałek do pracy. Grunt, że pogoda dopisała i że wróciliśmy szczęśliwie do domu.

Wycieczka Zakopane zdjęcia >>>