Piotr Duda dla Tysol.pl: Schetyna, przejęzyczaj się dalej…

– Jak widać Grzegorz Schetyna musi się przejęzyczyć, żeby powiedzieć prawdę. Po wczorajszej wypowiedzi o zamrożeniu płacy minimalnej tłumaczy się przejęzyczeniem. Ale tu nie słowa są ważne, ale czyny. Gdy rządziła Platforma Obywatelska przez prawie 6 lat PO trzymała w sejmowej zamrażarce obywatelski projekt ustawy o płacy minimalnej. A przypominam, że Solidarność zebrała pod nim 330 tys. podpisów – mówi dla Tysol.pl przewodniczący NSZZ Solidarność Piotr Duda.

Grzegorz Schetyna i jego Platforma to antypracownicza i antyspołeczna formacja. Pokazali to przez 8 lat swoich rządów wydłużając m.in. wiek emerytalny, demolując kodeks pracy, dialog społeczny, blokując wzrost płacy minimalnej, promując śmieciowy rynek pracy. Śmieciówek, które przyczyniają się do tego o czym mówi Schetyna – do głodowych emerytur. Dlatego im mniej Schetyny w polityce, tym lepiej dla pracowników i ich rodzin – mówi Piotr Duda.

Źródło www.tysol.pl