Zawody strzeleckie z okazji 35 – lecia powstania NSZZ Solidarność

Zgodnie z przygotowanym przez NSZZ Solidarność miasta Jaworzna programem obchodów 35-lecia powstania NSZZ Solidarność, w dniu 22 sierpnia na strzelnicy sportowej w Jaworznie przy Elektrowni Jaworzno II odbyły się zawody strzeleckie. Zjawiło się dziewięć drużyn 3 osobowych zgłoszonych przez Komisje Zakładowe zrzeszone w BT.

Regulamin zawodów przygotowany przez Klub Strzelecki, EXPERT” LOK w Jaworznie, który nadzorował prawidłowość i bezpieczeństwo zawodów przewidywał rozegranie dwóch konkurencji: karabinka sportowego w pozycji leżącej oraz pistoletu sportowego w pozycji stojącej. Każdy z zawodników miał do wykorzystania po pięć strzałów próbnych oraz dwie serie po 10 strzałów ocenianych.

Po krótkiej odprawie przeprowadzonej przez sędziego zawodów zawodnicy podzieleni na grupy przystąpili do zawodów. W jednym czasie pięć osób strzelało z pistoletu i pięć z karabinka. Oprawa muzyczna zawodów oraz grill przygotowany przez firmę cateringową sprawiły, że zawodnicy czekający na swoją kolejkę miło spędzali czas na wspólnych rozmowach. Sędziowie na bieżąco podawali wyniki cząstkowe zawodów. Po trzech godzinach strzelania bez przerwy wszystko było już jasne. Sędzia zawodów wywiesił protokół z wynikami obu konkurencji.

Uroczyste wręczenie pucharów dla zwycięzców dokonane zostanie podczas Pikniku Rodzinnego w dniu 12 września na stadionie MCKiS przy ulicy Moniuszki.

Wyniki pistolet tutaj >>>

Wyniki karabinek tutaj >>>

Wyniki drużynowe tutaj >>>

Zdjęcia z zawodów tutaj >>>

Źródło strona MKZ NSZZ Solidarność w TAURON Wytwarzanie.