Zapraszamy po odbiór bonu na wypoczynek

Wszystkich członków NSZZ Solidarność ZG Sobieski TAURON Wydobycie S.A. zapraszamy po odbiór bonów w wysokości 200 zł uprawniających do wypoczynku w Zakopanem, Jarnołtówku lub w Spale. Akcja kierowana jest nie tylko do obecnych członków Solidarności z bonu skorzystać będą mogli również osoby, które zdecydują się zapisać do związku w trakcie trwania akcji.

>> (otwiera się na nowej zakładce)”>Bliższe informacje tutaj>>>

200 zł dla członków NSZZ Solidarność

To niepowtarzalna okazja dla członków NSZZ Solidarność. Od 1 sierpnia rusza akcja 200 zł na wypoczynek dla członków NSZZ Solidarność. 200 zł w bonie będzie można wykorzystać na wypoczynek w Zakopanem, Jarnołtówku lub w Spale. Akcja kierowana jest nie tylko do obecnych członków Solidarności z bonu skorzystać będą mogli również osoby, które zdecydują się zapisać do związku w trakcie trwania akcji.

Czytaj dalej 200 zł dla członków NSZZ Solidarność

Centrale związkowe: Konieczna interwencja premiera

Mając na uwadze “coraz bardziej katastrofalną sytuację” Polskiej Grupy Górniczej SA (PGG) i “całkowitą bezczynność” Ministerstwa Aktywów Państwowych, górnicze centrale związkowe zwróciły się do premiera Mateusza Morawieckiego z wnioskiem o pilne spotkanie. Autorzy wniosku zwrócili uwagę, że o nieprawidłowościach, które doprowadziły PGG na skraj bankructwa, informowali rząd od wielu miesięcy. – Chodzi przede wszystkim o niewywiązywanie się przez spółki energetyczne z umów zawartych z PGG i nieodbieranie zakontraktowanego węgla – przypomnieli. Pojawiły się też jednak inne zarzuty.

Czytaj dalej Centrale związkowe: Konieczna interwencja premiera

Wybory prezydenckie wygrał kandydat wspierany i popierany przez Niezależny Samorządny Związek Zawodowy „Solidarność”. Prezydent przyjazny pracownikom, dzięki któremu udało się naszemu Związkowi wprowadzić wiele dobrych rozwiązań dla polskich pracowników i polskich rodzin.

Czytaj dalej Piotr Duda: Wygrał kandydat, który jako jedyny zabiegał o poparcie “Solidarności”