Już w poniedziałek 9 kwietnia b. roku startują zapisy do III Rajdu Nordic - Walking w Ciężkowicach. Impreza, która odbędzie się w sobotę 28 kwietnia podobnie jak w ubiegłym roku została objęta Honorowymi Patronatami Prezydenta Miasta Jaworzna p. Pawła Silberta oraz Posła na Sejm RP p. Dariusza Starzyckiego. Start Rajdu zaplanowany jest na godzinę 10.00, a biuro zawodów, początek trasy i meta zlokalizowane będą przy ul. Zdrojowej w Jaworznie – Ciężkowicach. Trasa Rajdu to pętla o długości około 8 kilometrów i przebiega leśnymi ścieżkami malowniczą doliną Żabnika.

Organizatorem Rajdu jest Stowarzyszenie Mieszkańcy dla Ciężkowic, a współorganizatorami Urząd Miasta w Jaworznie, Miejskie Centrum Kultury i Sportu w Jaworznie, NSZZ Solidarność Zakład Górniczy Sobieski TAURON Wydobycie oraz Ochotnicza Straż Pożarna w Ciężkowicach. Partnerami z kolei są SKOK Jaworzno oraz Piekarnia Stanisław Bigaj. Patronami medialnymi są: PULS Jaworzna, EXTRA Jaworzno i MojeJaworzno.

Impreza skierowana do mieszkańców naszego miasta jest formą rodzinnej rekreacji bez typowej rywalizacji sportowej, ma na celu promocję zdrowego trybu życia, zachęcenie do aktywnego spędzania czasu wolnego oraz integrację osób w różnym przedziale wiekowym. Zgłoszenia do Rajdu przyjmowane będą poprzez wypełnienie formularza przez osobę zainteresowaną na stronie internetowej www.mckis.jaw.pl lub bezpośrednio telefonicznie u p. Mirosława Pieczary (tel. 512-201-501) już od poniedziałku 9 kwietnia, a trwać będą do czwartku 26 kwietnia 2018 roku. Można również zgłosić się w biurze zawodów w dniu imprezy, ale tylko w miarę dostępnych wolnych miejsc: organizator wprowadza limit startujących - 300 uczestników.

W dniu zawodów potwierdzać swoją obecność i odbierać numery startowe będzie można już od godziny 8.30. Przed startem – około godziny 9.50 zaplanowana jest rozgrzewka prowadzona przez instruktorkę Nordic Walking, która będzie towarzyszyć startującym zawodnikom i prowadzić grupę. Wyjście na trasę przewidziane na godzinę 10.00.

W rajdzie prawo startu mają osoby, które ukończą 18 lat. Osoby, które nie ukończyły 18 lat mogą wystartować w rajdzie pod warunkiem podpisania przez rodzica/opiekuna prawnego (w biurze zawodów) lub przyniesienia ze sobą na miejsce stosownego oświadczenia o starcie dziecka na wyłączną odpowiedzialność rodzica/opiekuna prawnego (dostępnego także do pobrania ze strony zgłoszeniowej). Wszyscy zawodnicy muszą zostać zweryfikowani, a warunkiem dopuszczenia zawodnika do Rajdu będzie złożenie podpisu pod listą startową w biurze zawodów. Po dotarciu na metę każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy dyplom i po raz pierwszy w historii Rajdu pamiątkowy medal.

Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników spacerów z kijkami do udziału w tej interesującej zabawie i czekamy na zgłoszenia. Wszelkie informacje można znaleźć w regulaminie imprezy dostępnym TUTAJ, na plakatach informacyjnych o w/w zawodach a także bezpośrednio u p. Mirosława Pieczary (tel. 512-201-501) lub w Dziele Sekcji Sportowych MCKiS (Paweł Wróbel – 32 745-10-30 wew. 84).

DMC Firewall is a Joomla Security extension!